O IZVAJALCU

 

Domači noise-rockerji Nikki Louder so vzorčen primer skupine, ki je brezkompromisna, nepopustljiva in strastno predana svojemu glasbenemu ustvarjanju. Trojico članov druži ljubezen do udarne, sodobne rockovske godbe, ki se napaja pri raznorodnih glasbenih smernicah in jih združuje v celosten avtorski izraz. Njihova različica rocka je trda, hreščeča, hrupna, energična, deloma kotaleče upočasnjena, deloma brezkompromisno udarna, zdaj sonično zasanjana zdaj noisersko hrupna. Celota glasbe zasedbe Nikki Louder je plod ustvarjalnih vzgibov in vzorov treh različnih posameznikov, ki jih druži neizmerna strast do igranja in nastopanja, kar so suvereno dokazali tudi kot udeleženci Klubskega maratona 08 in na debitantskemu EP-ju Silent Bird s petimi komadi.

 

Po dobro sprejetih prvih dveh dolgometražnih ploščah Alain, I’m Sorry (2009, Založba Radia Študent - ZARŠ, Cheap Tunes) in Our World Died Yesterday (2011, Založba Radia Študent – ZARŠ, Moonlee, Cheap Tunes)  na domačih in ponekod tudi že na tujih koncertnih odrih dodobra uveljavljena trojka iz okolice Kamnika vztrajno melje dalje. Ob organiziranju koncertov drugih skupin v lokalnem okolju se člani Nikki Louder posvečajo tudi založništvu v okviru neprofitnega projekta Rnka, Rnka, za katerega so lani izdali tudi EP kaseto S/T s še neizdanimi komadi in njihovimi remixi.

 

Nova, tretja dolgometražna plošča ponovno v LP in CD formatu zasedbe Nikki Louder – GOLDEN MEN (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ, Moonlee Records), ki bo izšla 17. aprila 2013, prinaša devet novih komadov, ki se v marsičem razlikuje od svojih predhodnikov. Tudi GOLDEN MEN (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ, Moonlee Records) bi lahko površno opisali kot post-punkerski razbijaški noise rock, saj je prepoznaven zasičen hrupni zvočni zid v glasbi Nikki Louder še vedno prisoten. Udarna ritem sekcija ustvarja čvrsto podlago preko katere divje poplesujejo noiserske kitarske vragolije in raztrgani vokali.

 

Nikki Louder na plošči GOLDEN MEN (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ, Moonlee Records) zvenijo nekoliko manj hermetično in predvsem bolj definirano, toda nikakor nič blažje ali manj intenzivno kot na prejšnjih dolgometražnih izdajah. Zasedba Nikki Louder spretno krmari znotraj okvirov noise rocka, brez da bi zašla v ponavljajoče hrupne vzorce. 

 

Nikki Louder so: 

 

Blaž Sever – kitare, vokal

Peter Cerar – bas kitara 

Luka Cerar – bobni

 

 



RŠ Klubski maraton '08 - Nikki Louder from Arnold Marko on Vimeo.