Nesojeni kavboji
Martin Ramoveš Band
Martin Ramoveš je sin slovečih staršev: gospoda Rokenrola in gospe Vizualne umetnosti. Izjemno je vešč v različnih medijih in umetnostih: zanj sta značilni izrazita avtorska poetika in močna izraznost, ki ju včasih predstavi v stripovski obliki, spet drugič pa jo posreduje skozi rokenrolovsko in bluesovsko glasbo Martin Ramoveš Banda. 
NESOJENI KAVBOJI (2014, Založba Radia Študent - ZARŠ & STRIPBURGER) prinašajo deset krajših zgodb, ustripljenih pesmi s priložene zgoščenke, vsaka pa skozi oči umetnika obravnava neko družbeno anomalijo. Zato ne preseneča zanj značilen ekspresiven in grafičen slog risanja, ki bralcu ne prizanaša: NESOJENI KAVBOJI so polni drznih potez, jasno posredovanih sporočil in stripovske montaže, ki deluje. Poleg vizualne ravni je Martin Ramoveš močan tudi v besedilni izraznosti, ki na lirično silovit način soustvarja atmosfero in zgodbe pelje naprej.
Energični blues, kantavtorska nabritost in grenki rock, vse to s pridihom trših strun countryja, so koordinate glasbe, ki jo igrajo člani zasedbe Martin Ramoveš Band. Ti so še kot trio z glasbenimi gosti pred dvema letoma izdali ploščo Zvok dežele, dandanes pa muzicirajo kot šestčlanski kolektiv, ki v značilnem avtorskem jeziku združuje bolj eksperimentalne vložke s še vedno zelo komunikativno in dinamično rock godbo. Obkrožili so že širno slovensko klubovje, sedaj pa se skupaj podajajo tudi med stripovske podobe.
 
V svojem avtorskem ustvarjanju nadaljujejo tradicijo družbenokritičnih not bluesa in rocka ter reflektirajo perspektive konkretnega človeka. V impresijah podajajo njegove aktualne, iz tega prostora in časa vznikle dileme in govorijo kot predstavniki generacije, ki v tem družbenozgodovinskem trenutku nosi največje breme in odgovornost do svojega časa. Blues je pač občutenje, ki ga vedno znova proizvaja veter zgodovine in katerega v tem trenutku hudo suvereno zastopa Martin Ramoveš Band.
 

PLEJLISTA
01 - Nesojeni kavboj
02 - Sprememba klime
03 - Rop
04 - Zlo dirigira
05 - Radosti ni
06 - Tiha voda utopljencev
07 - Zemlja te ne rabi
08 - Zgodbica
09 - Črna kava
10 - Obala obljuba