HEAVY RAIN
ALL STRINGS DETACHED

All Strings Detached sta junijsko nevihtni tandem, ki je nastal aprila leta 2013. Tedaj sta se Vesna ter Jana odločili preseči omejitve znotraj njunih dotedanjih zasedb in sta združili horizonte svojih avtorskih poetik v pričujočo zgodbo, ki se je udejanila na njunem prvencu, izdanem pri Založbi Radia Študent.

 

Prvenec tega hipnotično otožnega damskega dueta je naslovljen Heavy Rain (2014, Založba Radia Študent - ZARŠ). S strunami električnega basa in elektroakustične kitare članici All Strings Detached jadrata v melodije s primesmi klasične glasbe, ki podkrepljene z rock'n'roll ritmi in  intimnimi glasovi v telo prikličejo blues. Ekspresivna vokala in osebni zgodbi avtoric se prepletajo v minimalistične aranžmaje, polne tišin ter evokativnih podob, lepote, mest, potu in moških, ki jih ljubita. Njune pripovedi so hkrati nežne in divje, tenkočutne, melanholične, mračne, predvsem pa odkrito intimne in izrazito žive.

 

V recenziji plošče na Radiu Študent se Mojci Teržan o njuni glasbi med drugim zapiše takole:

 

"...njuna dotedanja glasbena praksa energične in igrive glasbe [se] sprevrača v melanholično mrakobo, ki jo definirajo mrmranja, kriki, sanjska in uporniška tematika, neulovljive in mimobežne kitarske kompozicije ter ambientalna bas linija…. Skupno delovanje jima je omogočilo igračkanje na izbrani inštrument, brezmejno eksperimentiranje z vokali in necenzurirano ekspresijo v pisanju surrealističnih tekstov…

 

Plošča All Strings Detached - Heavy Rain (2014, Založba Radia Študent - ZARŠ) prinaša 10 intimnih in tiho ekspresivnih skladb. Te sta Jana in Vesna v celoti posneli v ArtSoul Studiu v Ljubljani. Snemal je Vlado Lešnjak, ki je poskrbel tudi za miks in mastering. Naslovnico je posnela in oblikovala Nuša Stanojevič Suwa. 

 



5 EUR za digitalije
cena vsebuje 22% DDV
PLEJLISTA

01. I Once Had a Man

02. To Do

03. Winter Scene

04. Studio

05. Nick Cave

06. Balcony

07. Trade Market

08. If You

09. You Go Deep

10. Slow Mind