O IZVAJALCU

Zasedbo The Hoax Program iz Ajdovščine sestavljajo na področju domače glasne in kritično zaverovane glasbe prekaljeni člani, ki so delovali v zasedbah Low Punch, Summer's Gone, Up John, Iamdisease, Real Life Version in Elodea. Za uraden začetek delovanja skupine The Hoax Program pa štejemo leto 2007, ko so se odločili nadaljevati z glasbenim ustvarjanjem prav tam, kjer se je končala zgodba njihove prejšnje zasedbe Low Punch.

 

Toda s spremembo imena v The Hoax Program je njihov hardcore spremenil obliko in postal bolj rokenrolersko vrteč, širšo glasbeno sliko pa so nadgradili še z elementi math in stoner rocka ter novega vala britanskega heavy metala. A čeprav se je glasbena podoba The Hoax Program spremenila, ostajajo ideali in kritičen pogled na družbeno in politično dogajanje, ki jih prinaša plošča The Hoax Program - II (2011, Založba Radia Študent - ZARŠ), isti. Le z drugih zornih kotov in z drugimi glasbenimi prijemi jih obravnavajo.

 

The Hoax Program, udeleženci Klubskega Maratona 2011, so leta 2008 v samozaložbi izdali svoj prvenec Lost Songs, Forgotten Melodies, energična plošča II (2011, Založba Radia Študent - ZARŠ), na kateri se v 28 minutah in 23 sekundah zvrsti vseh njenih 11 pesmi, pa je njihov drugi album.

 

The Hoax Program so:

Dean Gnezda - vokal

Radovan Lozej - kitara

Jani Jež - kitara

Ivo Lozej - bas

David Stibilj - bobni

IZDAJE

II