O IZVAJALCU

Joko Ono so ljubljanska zasedba, ki se osredotoča na podivjani punk, neprebojni hardcore in podobne rockovske ter metalske vplive. Malokateri domači punk bend se lahko pohvali s tehnično dovršenostjo, kakršno premore prav ljubljanski kvartet Joko Ono. Naj bo punk, hardcore ali drugi žanrski odvodi, tu gre za natančnost, neposrednost in uigranost. Instrumentalni trio skupaj vadi že več kot desetletje, sprva v bendu Intimn Frizurn, kot Joko Ono in s pevko pa od začetka leta 2010. Zasedba, v kateri vokalistka skrbi za emocionalno, krvavo in kričečo interpretacijo svojih ali tujih besedil, za večjo izraznost, neposrednost in prepričljivost uporablja besedila v slovenskem jeziku.

 

Joko Ono so:

 

Žiga Kranjc – bas

Žiga Rangus – kitara

Živa Zidar Borja – vokal

Igor Iskra – bobni, spr. vokal

 

Joko Ono v živo na domačih in tujih odrih nastopajo od leta 2010, leto kasneje so Slovenijo prekrižarili tudi kot udeleženci Klubskega maratona 2011. Prvenec oziroma prve studijske posnetke njihovega glasbenega ustvarjanja so že konec prejšnjega leta napovedovali z videospotom za pesem „Konec“:

 

 

Med številnimi koncertnimi prizorišči najraje omenijo skaterski plac Pumpa v Postojni, saj po njihovem mnenju tam njihova glasba doseže točno to, kar si kot zasedba želijo. Divjanje, spontano premetavanje občinstva, krike in skupno silo. Kako se tam tem rečem streže, preverite na novem – drugem videu benda za pesem „Višje, hitreje, močneje“, ki je nastal ravno na zadnjem nastopu v Postojni:

 

 

Če ne že kod prej, lahko Joko Ono v živo preverite na benefitu ReŠi RŠ! v vseh klubih Metelkove 22. novembra 2013!