O IZVAJALCU

Novovalovska skupina Kuga, ki je bila ustanovljena leta 1981, se je po letih hibernacije zbrala za koncert ob šestdesetletnici Igorja Vidmarja v Kinu Šiška. Ponovno druženje in igranje je dalo izvirni zasedbi, okrepljeni z dodatnim kitaristom in novim basistom, nov zagon. Kuga je junija 2011 nastopila skupaj z Buldogi in Carino na letnem odru Metelkove, decembra 2011 v Unterhundu v Ormožu, januarja in oktobra 2012 pa v Menzi pri koritu na Metelkovi (FV festival 2012), trenutno pa se skupina intenzivno pripravlja na jesensko turnejo.

 

Glasbeni začetki zasedbe Kuga sicer segajo v prejšnje stoletje, ko so se trije dijaki Gimnazije Šentvid z dvema kitarama, ojačevalcem, kasetofonom in plastičnim mikrofonom zavlekli v klet družinske hiše v predmestju Ljubljane in ustvarili praizvedbo pesmi, od katerih so nekatere predstavljene na plošči Nalezljivo (2013, Založba Radia Študent - ZARŠ), druge pa so za vedno utonile v pozabo. Toda cepiva JLA so Kugo omrtvila, vendar ne tudi iztrebila. Dva sistema, dve državi in pestre življenjske izkušnje. Novo življenje skupine Kuga je konkreten, angažiran rock: 

 

»Kar nas je nosilo v osemdesetih, nosi nas še zdaj in kar nas je motilo v osemdesetih, moti nas spet zdaj!«

 

Zasedba Kuga danes so:

 

Bojan Podgoršek - vokal

Vili Domijan - kitara

Aljoša Kosor - kitara, vokal

Žan Jenko - bas, vokal

Matjaž Pegam - bobni, vokal

 

http://www.kugabanda.net/ 

https://www.facebook.com/KUGAband  

Koncerti

Kuga bodo ploščo Nalezljivo (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ) v živo predstavili v petek, 25. 10. na odru Menze pri koritu:

 

http://www.menzaprikoritu.org/?p=24999