O IZVAJALCU

Tito's Bojs je ena izmed skupin, ki jih je težko uvrstiti v nek glasbeni žanr, čeprav so na sceni in koncertnih odrih že 15 let, v katerih so uspeli sublimirati vse značilnosti prepoznavnega zvoka kitaristične Istre ter skozi različna sodelovanja dobili potrditev veteranov polotoške scene za vstop v prvo ligo istrskega rocka in punka (Gori Ussi Winettou, K.u.d. Idijoti, Fakofbolan, Gustafi). Ena od glavnih odlik te dinamične skupine, ki je prvi koncert odigrala 29. januarja v Klubu mladih v domačem Rovinju, je nekompromisna politična poezija polna filmskih, književnih, političnih citatov in referenc ter zbito, gosto crossover igranje obogateno z inteligentnim kitarskim riffom in eksplozivno menjavo ritmov. 

 

Tito's Bojs v sedanji zasedbi vztrajajo od leta 2001. Neno poje in včasih igra flavto in kitaro, Robi bobna, Percho igra kitaro, Njapo pa je na bas kitari. Za sabo imajo dva dolgometražna albuma Electro Istra (2002, HUMANITANOVA & Ča, Kurac?! records) in Picajolo (2007, BUM records & Ča, Kurac?! Records) ter dva EP-ja FajvLajv (2001, Ča, Kurac?! records) in Glupača EP (2008, Ča, Kurac?! Records). Schpitzock! (2014, Založba Radia Študent – ZARŠ) pa je tretja dolgometražna plošča zasedbe Tito's Bojs, na kateri že tretjič kot gostujoči vokal s skupino v pesmi Ferje u Rovinju sodeluje legendarni Franci Blašković - Gori Ussi Winnetou.

 

Več o zasedbi Tito's Bojs:

 

http://www.titosbojs.net/ 

https://www.facebook.com/titosbojs 

https://titosbojs.bandcamp.com/ 

 

Zasedbo Tito's Bojs in ploščo Schpitzock! (2014, Založba Radia Študent – ZARŠ) pa je vsekakor nujno preveriti tudi v živo, saj za skupino velja, da imajo več koncertov zunaj meja kot pa doma. Tako so, razen na Hrvaškem, igrali v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji, Avstriji, Švici, Slovaški, Nemčiji in Italji. Na festivalu Punk Island na Slovaškem so  si oder delili z legendami punka Sham 69 in Menace. Na Complete Control Festivalu v Parmi so igrali z britansko skupino Angelic Upstarts in HC legendami Raw Power. Za svoj najbolj opazen koncert pa štejejo leto 2009 v Zagrebu, ko so jih za svojo predskupino izbrali kalifornijski punkerji The Offspring, na katerem je kitarist Noodles „Tito's Bojs  označil za: „Fucking killer punk rock!“