Senzorama
O IZVAJALCU

Založba Radia Študent (ZARŠ Records) v sodelovanju z radijsko oddajo Senzorama predstavlja novo domačo kompilacijo ambientalnih & eksperimentalnih zvrsti Senzorama vol. 1!

 

Ob prvi obletnici oddaje Senzorama na Radiu Študent je prišla tudi pobuda, da bi se z odprtim natečajem izoblikovala kompilacija domačih glasbenikov in producentov, ki ustvarjajo na področju ambientalne, eksperimentalne in elektroakustične glasbe. Nagel porast tovrstne domače produkcije v zadnjih letih, ki je tudi v samem ospredju radijske oddaje, je nakazal potrebo po dodatni obravnavi takšnih glasbenih praks. S tem pa se je tudi rodila ideja za kompilacijo Senzorama vol. 1, ki izide 28. maja v digitalni obliki pri Založbi Radia Študent!

 

Z javnim natečajem se je zbralo več kot 90 prej neobjavljenih izdelkov, kar je zahtevalo tehten premislek o samem formatu kompilacije, saj je v večini primerov šlo za skladbe, ki si zaslužijo bistveno več prostora, tudi onkraj te kompilacije. Kuracija priča o izjemni kakovosti in pestrosti aktualne domače scene, presek njene ustvarjalnosti pa zaobjema tako številne mlajše in prej neznane ustvarjalce kot tudi uveljavljene glasbene delavce z dolgoletnimi izkušnjami.