zZemljoPles
Psihedelavci

Domači poborniki spontane psihedelične kitarske godbe, skupina Psihedelavci, predstavljajo svoje najnovejše delo, debitantski studijski izdelek zZemljoPles, ki bo izšel 11. junija pri Založbi Radia Študent! 

 

Bend sestavljajo Martin Ukmar, Nastja Janžekovič in Samo Pavlica - Linch, ki kot trio že vrsto let ustvarjajo na relaciji Kras–Ljubljana in so do sedaj sodelovali v raznih glasbenih kombinacijah, denimo s skupinami Kraški solisti, Akami, nevem nevem in tovariš strmoglavljen. Prav s tovarišem strmoglavljenim so v tej formaciji leta 2018 nastale prve skupne pesmi. Njihov glasbeni izraz se je iz prvotne hipnotične in repetitivne forme razvil v bolj homogen ritmično-harmoničen ustroj, ki je pester in težko opredeljiv ter se spretno izmika žanrskim omejitvam. Njegovo rdečo nit začinja impresivna pripovedniška in nadrealistična lirika, ki prevprašuje elementarna eksistenčna vprašanja posameznika in družbe.

 

zZemljoPles je prvi studijski album Psihedelavcev, ki sledi živemu albumu iz leta 2019. Gre za šestkomadno izdajo, na kateri so avtorji polovično razdelili pesmopisje v slovenščini in angleščini. Vsebina, ki so jo s spomladanskim soncem zvočno zabeležili v domačem kraškem studiu baza31, se je potem medila čez poletje in jesen leta 2020, letos pa je končno ugledala luč sveta. Album odraža turbulenten duh časa, v katerem je vsebina nastajala. Hipnotično-plesno-igrivi Psihedelavci so kot zasedba dozoreli in utrdili svoj zvok. Poleg bobnov, električne kitare in viole so vpeljali tudi synth bas linije, določene pesmi na albumu pa so zvočno obogatene z raznimi glasbili in zvočili.

 

 


5 EUR za digitalije
cena vsebuje 22% DDV
PLEJLISTA

1. Rdeči cvet 03:03

2. Otok zvokov 03:20

3. Mesečniki 02:51

4. Foxy Song 04:27

5. Unity 03:12

6. Bee Balm 04:51