The Hereafter
ujma

Iz ljubljanskega podtalja po burnem desetletju glasbenega ustvarjanja z debitantskim albumom vznika ujma – solistični projekt ljubljanskega kantavtorja Vasje Oniča, ki je privržencem Založbe Radia Študent še najbolj znan kot bobnar zasedbe persons from porlock.

 

S ploščo The Hereafter nas ujma povleče v vrtinec življenja in se ozre na lastno življenjsko pot. V izpovednem tonu razkrije bolečine, ki so se nakopičile na dolgi poti odraščanja in bivanja v pogosto toksičnem ljubljanskem okolju, polnem drog, alkohola, afterjev in rokenrola. Po burnih dogodivščinah se je v ujmino življenje dokončno usidrala glasba in postala edino pravo zatočišče, tisto, ki prinaša resnični dušni »high«.

 

Plošča se giblje med temačnim folkovskim kantavtorstvom in bolj plesnim elektronskim ustvarjanjem. Na videz preprosto instrumentalno muziciranje prepusti ravno dovolj prostora ujminim vokalom, ki svoj pristni izraz podaja v angleščini in slovenščini. Vasja odvrže odvečne plasti in se oklene samega bistva, zaradi česar komadi redkokdaj presegajo dolžino treh minut. Na plošči je pustilo pečat tudi nekaj gostov (Ajdova Deklica in Lariette Bloom), ki z bogatim vokalom pesmim dodajo še močnejši in prodornejši zven.

 

Album je bil posnet v lastni izvedbi v intimnem spalničnem okolju in tako zajame iskreno vzdušje, ki je značilno za ta projekt od samega začetka in opazno že na do sedaj izdanih singlih. Nekateri so se znašli tudi na kompilacijah Sounds From Slovenian Bedrooms podpodne založbe ŠOP Records. S ploščo The Hereafter nas ujma nepopustljivo odnese v surovo realnost, vendar nam vedrega občutja ne prežene povsem, saj sonce po vsaki dolgi zimi vedno močno zasije tudi v ljubljanski kotlini.

 


5 EUR za digitalije
cena vsebuje 22% DDV
PLEJLISTA

1. Smoke

2. Samba per Depra

3. Spawn

4. It's there

5. Submisija je Mamilo

6. Dead around the Eyes

7. Still trying

8. How low

9. That Noose

10. Poljub

11. Flower

12. Tidal wave

13. Gorivo

14. Home