Lovekovski
Lovekovski

S ponosom objavljamo dolgo pričakovani debitantski album ljubljanskega queer projekta Lovekovski, ki uradno izide v petek, 3. decembra, pri Založbi Radia Študent!

 

Lovekovski se je kot projekt najprej uveljavil na Klubskem maratonu leta 2019. Če smo v tem obdobju imeli možnost prepoznati pronicljivo inovativnost in svežino samega projekta, ta sedaj dosega poln potencial na istoimenskem prvencu Lovekovski. Na prvencu najdemo tako že znane komade iz časa Klubskega maratona, kot tudi popolnoma nove skladbe. S tem Lovekovski zaokroži ustvarjanje zadnjih nekaj let, ki je po dolgi pripravi sedaj zapakirano v bogatem in prepričljivem debitantskem studijskem izdelku.

 

Skladbe na plošči v večini zaznamujejo osebne izpovedi avtorjevega queer vsakodnevja, v katerem zablesti avtorski tandem Niki Lapkovski in Neža Dobrovoljc. Niki ustvarja osnovno strukturo komadov, vokale in besedila, medtem ko se Neža osredotoča na celotno zvočno sliko in končne aranžmaje. Na plošči so jasno opazni različni vplivi – po eni strani pesmopisemske navezave (Michelle Gurevich, Dorian Electra), po drugi strani pa raznotere glasbene vplive, od novodobnega hyperpopa ter trapa, do vsesplošnih elektronskih in pop muziciranj. Izdajo zaznamujejo razigrana beatovska raziskovanja, prepričljiva kitarska soliranja in večplastno petje, ki dostikrat temelji tako na auto-tunu kot večglasju ter se samozavestno sprehaja med slovenščino in angleščino – glede na to, v katerem jeziku se najbolje ujame občutje samih skladb. Lovekovski uporablja tradicionalne in sodobne izrazne metode, preko katerih pride do spajanja pop produkcije s kantavtorstvom, značilno za ta projekt.

 

Na novem izdelku je izpostavljena tudi producentska plast – za razliko od začetnih lo-fi posnetkov projekta, je sedaj končna produkcija bistveno bolj izpiljena in večplastna, za kar sta zaslužna producenta Jure Anžiček in Luka Seliškar (ki sta se kot zvočna tehnika med drugim kalila tudi na Radiu Študent). Na debitantskem albumu se Lovekovski predstavi s komadi, ustvarjenimi tako za vsakodnevno poslušanje kot za izvajanje v živo, kar bo zagotovo v kratkem uresničeno tudi s koncertno promocijo novega albuma! 

 


5 EUR za digitalije
cena vsebuje 22% DDV
RECENZIJE
PLEJLISTA

1. Technofeudal Slavery 03:07

2. Mirujem 02:16

3. Korenje 02:11

4. Poli 02:39

5. Komi čakam 02:34

6. Netopir 03:36

7. Puzzles 04:09

8. Razvalina 03:51

9. Prekratke hlače 01:51

10. Rojstn' dan 02:39

11. Oi Moroz (Ой, мороз) 03:24