AMOR
Dance Mamblita

 

AMOR (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ), tretjo ploščo zasedbe Dance Mamblita je avgusta 2012 v studiu Radia Študent posnel tonski tehnik in producenta Samo Pavlica - Linč. Na nekaj pesmih plošče AMOR (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ) gostujeta Portofado, duet Angelice Foschi na harmoniki in Francesce Colli na vokalu iz Bologne, s katerima so se Dance Mamblita srečali in spoznali med snemanjem plošče v Ljubljani. 

 

Pesmi Barcelona iz plošče AMOR (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ) lahko prislunete v oddaji RŠ Hit:

 

http://www.radiostudent.si/ostalo/rš-hit/dance-mamblita-barcelona 

 

Sodelavec Glasbene redakcije RŠ Peter Recer je v recenziji plošče AMOR (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ) za oddajo Tolpa bumov med drugim zapisal:

 

"Dance Mamblita so v prenovljeni zasedbi izdali studijsko ploščo, ki je slišati preprosta, a zato toliko bolj igriva in gibljiva. Pesmi se slogovno spreminjajo, hkrati pa vsebujejo medsebojno povezavo, četudi so lahko pankovsko nabrite ali pa skozi zvok harmonike na trenutke dobijo nežnejšo obliko. Amor je plošča, ki je nastajala tudi ob spontanih trenutkih, obenem pa je plod zgodovine Dance Mamblite. Stičišče obojega vnaša raznovrstno glasbeno podobo, tako da je album Amor kljub znanemu zvoku slišati sveže in razigrano.“

 

Celotna Tolpa bumov in recenzija plošče AMOR (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ) je na voljo na: 

 

http://www.radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/dance-mamblita-amor 

 

Glasba zasedbe Dance Mamblita ostaja minimalizem, narejen z ljubeznijo!

 


RECENZIJE
PLEJLISTA

 

AMOR (2013, Založba Radia Študent – ZARŠ) prinaša 9 novih komadov, ki ohranjajo primarni, a zaradi raznih dodatkov, kot so spremljajoči vokali, tamburin in harmonika, tudi svež in barvit zvok zasedbe Dance Mamblita:

 

1. VATRENI

2. COMO VA

3. SOMETIMES 

4. BRIJE

5. BARCELONA (Portofado)

6. LEPO NAJ TI BO

7. DANCE MACHINE (Portofado)

8. AMOR (Portofado)

9. MARUJO PORTUGUES/ROSINHA DOS LIMOES (Portofado)