Fair Enough
Incurabili

Četrti albumu dua Incurabili, naslovljen FAIR ENOUGH (ZARŠ, 2014), je nova epizoda boemskega trash bluesa, s katerim nepopravljivi garažni dvojec Založbe Radia Študent po treh letih od zadnje izdaje ponovno gazi po meandrih delte bluesovskih, rockovskih in punkovskih estetik. 

 

Fair Enough je za Incurabili konkreten korak naprej h glasbeno izvajalsko bolj prepričljivi uglasbitvi njihove samosvoje glasbene vizije, v kateri Subiotto in Novak obravnavata duhove kozmičnega ameriškega bluesa. Dovolj drzna in umetniško pametna, da odstopita od prvotnega orgličarskega stomp bluesa, ta dva nepopravljiva rock’n’roll boema kljub omejenemu igralskemu znanju in obenem ravno zaradi te svoje izvajalske omejenosti gradita posebno in samosvoje vzdušje, ki ni improvizatorsko in naključno, pač pa dobro zrežirano in trdno vodeno. Na albumu Fair Enough sta okrepila javno predstavljanje samosvoje zvočne vizije, pri čemer imata tudi pesmi, ki to vizijo, ta film podpirata.  

 

To je godba, ki nastane po tripoidnem nočnem potepu. S trmo, izvajalsko borbenostjo in umetniško predanostjo sta Incurabili posnela prepričljiv album omamnega bluesa, ki odzvanja v mislih po prekrokani noči. (Terens Štader, Radio Študent) 

 

FAIR ENOUGH (ZARŠ, 2014) sta Incurabili posnela v studiu Radia Študent. Za zvok je poskrbel Jure Vlahovič. Album je posnet na 12 inčnem vinilu in CD plošči.


PLEJLISTA

01. have a pick 

02. i'll stay out ouf trouble 

03. real slow 

04. judo karate aikido kung-fu

05. the more i get

06. steve's back

07. c’mon in

08. video man

09. her hair is everywhere

10. pussy is ok

11. she’s waiting