things people don't like
persons from porlock

 

Četverec peršon iz Portoroža, nenapovedani gostje, razpeti med periferno obalo in centralistično Ljubljano, so prvi močnejši udar na domači glasbeni sceni povzročili z uvrstitvijo na Klubski maraton 2015. Na turneji, ki jo organizira Radio Študent, so nato navdušili s svojo nalezljivo mešanico opojnih stonerskih surovin, zajetne doze garažne psihedelije, ekstrakta rocka poznih šestdesetih, parih ščepcev popa in ščepca jazza.

 

Kmalu po maratonu se je bend odpravil v studio, da bi posnel že nakopičen in na turneji pred publiko dodobra izpiljen material. Tekom snemanja in procesa miksanja plošče se je nato zgodila rošada v zasedbi, bend je zapustil basist Jaka Leskovšek. V trenutni postavi ga je zamenjal njihov dotedanji zvočni tehnik Gregor Bajc, ki je tako zapolnil luknjo v siceršnji vrsti obrazov in rok: Nikolaj Mulej na kitari in vokalu, Martin Pavlovec na kitari in Vasja Onič za bobni.

 

things people don't like je nastal skozi cankarjanski mukotrpen proces, zaznamovan z močnim »naredi sam« principom na domala vseh nivojih. Vzdušje plošče morda najbolje povzamejo kar sami: »things people don't like je album o vas, album o nas, predvsem pa album o njih in o tistem, česar oni ne marajo. Ste se danes prebudili nasmejani ali z ugasnjenim čikom v skodelici?«

 

Ploščo je v studiu Radia Študent v Ljubljani posnel Blaž Pavlica. Produkcijsko taktirko ter miks in mastering so prevzeli Gregor Bajc in persons from porlock. Naslovnico je pripravil Lenart Slabe, za oblikovanje albuma pa so poskrbeli persons from porlock. Album je izšel 17. marca 2016 za Založbo Radia Študent na CD-ju ter kot dolpoteg.

 

 

 


5 EUR za digitalije
cena vsebuje 22% DDV
PLEJLISTA

1. slasher flick

2. charlie

3. other

4. avalanche peak

5. forever sun

6. pipa paranoja

7. no sleep

8. alprazolove

9. velleity