FRUTILE
KUKUSHAI
Nova plošča zasedbe Kukushai, ki bo nasledila EP Kukushai iz leta 2014, predstavlja prečiščen izraz njihove posebne mešanice melodičnih elementov znotraj harmonskih in ritmičnih struktur, ki barvajo močno detajlirane zvočne podobe bogatih odtenkov in poudarjenih linij.

Njihove skladbe zaznamujejo nadrealistične besedilne skice, ki pa v temelju izražajo predvsem čudenje nad nadzoru vselej izmikajočim se svetom. V svojih pesmih skozi nekonvencionalno obliko instrumentalnega tria Kukushai iščejo nove možnosti in kombinacije znotraj prepletov alternativnih žanrov, vendar v iskanju novosti nikoli ne žrtvujejo svojih nostalgičnih glasbenih aspiracij.

Kompozicije s plošče v koncertem okolju zaživijo skozi odprto improvizacijo, ki odpira poti impresivnim, bogatim, predvsem pa močno karakterno obarvanim zvočnim zgodbam.

Glasbo tria Kukushai bi le ztežka označevali s standardnimi žanri jazza, popa, punka, eksperimentalne ali folk glasbe, vseeno pa je moč vse te vplive jasno slediti skozi njihov glasbeni izraz.

 


Plošča je nastajala po različnih dvoranah, spalnicah, kleteh in dnevnih sobah širom Evrope. Za snemanje, miks in produkcijo je poskrbel Rok Zalokar, za zvočno obdelavo in mastering pa Enos Kugler. Vizualna podoba albuma je delo Eve Poženel.